Spróbuje jeszcze zmniejszyæ przekrój bowdenów bo s± d³ugie , z listewki 3x3 siê wygina³y - musia³em dokleiæ dodatkowo od boku listewkê 3x2 i dopiero jest dobrze. Mo¿e pojadê do P³ocka po okr±g³y ko³ek (mo¿e kilka gram zaoszczêdzê)
Edytowane przez lesiu7 dnia 09.02.2016 11:33
Mam problem z foli± solarfilm lite taki, ¿e niema jej u dystrybutora i nie wiadomo kiedy bêdzie i czy bêdzie, dostêpna jest solarfilm polyester ale jest cie¿kawa -chocia¿ niewiem czy mojemu wicherkowi to zaszkodzi ... Co my¶licie czekaæ czy szukaæ innej .W obecnej chwili warzy 760 g
¯eby nie by³o, ¿e kto¶ Ciebie do czego¶ zmusza, twój model i twoja decyzja. T± foli± okleja³em jaki¶ model i jest ok. Trzeba mieæ trochê wprawy bo jest cienka, ale jak bêdziesz mia³ jaki¶ problem to poka¿e jak to siê robi.
Robert
Taranis-2.4Ghz
combat- Me 110 . P 40. "zero"
Makiety -Fly Baby.
Budowa- Zlin Z 37 Cmelak.
Oklejony, nie wszystkie miejsca s± oklejone idealnie - szczególnie problem mia³em z pó³okr±g³ymi zakoñczeniami skrzyde³, mimo naci±gania i tak s± trochê pomarszczone. Jak na pierwszy raz tragedii niema. Teraz czekam a¿ urosn± chwasty -szkoda by by³o straciæ taki ³adny ¿yrandol.
YouTube Video
Edytowane przez lesiu7 dnia 12.03.2016 08:32
Wysz³o super (tylko ja niestety nie trawiê w modelach transparentnych pokryæ , mnie siê wydaje jaki¶ taki go³y ). Na zakoñczeniach mo¿na sobie pomóc opalark± (ale to pó¿niej) lub nagrzaæ foliê ¿elazkiem w powietrzu zanim siê doklei do konstrukcji. Przy drugim j¿ bêdzie lepiej .
Edytowane przez robloz dnia 12.03.2016 12:09
Robert
Taranis-2.4Ghz
Makiety -Fly Baby.
No teraz mam w planie jeszcze robiæ toto 2 - ¿eby zobaczyæ jak lata siê motoszybowcem i nauczyæ siê oklejania papierem, a potem... mo¿e jaki¶ tartaczny zestaw.
Na niego te¿ przyjdzie czas ale górnop³atami ju¿ trochê polata³em - oczywi¶cie toto 2 to te¿ górnop³at ale chyba trochê inna specyfika lotu, teraz chcia³bym spróbowaæ czego¶ innego. No chyba, ¿e kto¶ robi³ jakiego¶ motoszybowiec z listewek (bez laminatów itp) I mo¿e poleciæ to siê zobaczy. Mam ju¿ wyciête elementy do ultrona 3d oraz wydrukowane plany toto 2 ...heh jak znale¼æ czas na to wszystko co chce siê zrobiæ...
...heh jak znale¼æ czas na to wszystko co chce siê zrobiæ...
Nie martw siê, wszyscy tak maj±. W³a¶nie ca³y, problem to wybraæ jeden model i go robiæ. Ja nie ukrywam, ¿e mam z tym ma³y problem i le¿y kilka niedokoñczonych modeli. Mo¿e siê doczekaj±.
Na pocztê wys³a³em Ci kilka planów szybowców, mo¿e co¶ podpasuje.
Robert
Taranis-2.4Ghz
Makiety -Fly Baby.
Model ¶liczny U mnie te¿ 2 akrobatki do dokoñczenia do tego plany polarisa i madmana.... tylko problem ¿eby usi±¶æ i od zera co¶ z³o¿yæ ;(
Edge 2.20 - w budowie
Xeno multiplex
Flamingo
Hydroboat
Pocieszyli¶cie mnie - od ¶wi±t nie zajrza³em do warsztatu. Czy dopiero na emeryturze bêdzie wiêcej czasu?
S³awek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
EXTRA 330S, Moth Minor 1:8, P-51D (Micro), Moth Minor 1:5, Klemm KL-35D
Combat ESA: MIG-3, KI-61, Fokker DVII, Ki-94, P-51
Na warsztacie: Moth Minor 1:4