Zbli¿aj±cy siê remont mieszkania sk³oni³ mnie ( nie chcia³em nic bardzo ambitnego) do zrobienia kolejnego deproniaka - ale ¿eby nie by³ to kolejny trenerek, postanowi³em zrobiæ co¶ z dwoma silnikami.
Jak dobrze pójdzie to powinno wygl±daæ tak :
W oryginale jest to model o rozpiêto¶ci 1m, ja zrobiê 1,2m -bo takie mam akurat podk³ady.
Silniki dam 2x Emax XA2212 - 820kV (posiadam jedn± sztukê - je¿eli kto¶ ma drug± to odkupiê, jak nie to za miesi±c bêd± w abc-rc)
Trochê pod³uba³em, mia³em dylemat czy odcinaæ od jednego regulatora ¶rodkowy kabel - bo a forach zdania s± podzielone... nic nie odcina³em i na razie bez ¶migie³ wszystko ok.. Regulatory dzia³aj± na kablu Y, prawy silnik krêci siê w prawo, lewy w lewo- jest idealnie.
Ko³ki do monta¿u skrzyd³a s± tylko tymczasowe - jeszcze przed oklejeniem kad³uba muszê go ulotniæ i ustawiæ odpowiedni k±t natarcia. Powoli to idzie....
Edytowane przez lesiu7 dnia 20.08.2016 12:40
Powoli widaæ ¶wiate³ko w tunelu... jeszcze strzelê jaki¶ napis, zmieniê ¶miga na mniejsze i wyrównam ta¶mê tu i ówdzie . Ca³o¶æ z pakietem 2200 wa¿y 1100g. - na razie jego ciê¿aru siê nie bojê, bo powierzchnia skrzyde³ robi wra¿enie. Powoli szukam pola na oblot...
Edytowane przez lesiu7 dnia 07.09.2016 21:18
Jackal polecia³ narazie tylko ma³y filmik, bo nie by³o dy¿urnego operatora. Fajnie bo lata na pó³ gazu a balem siê, ¿e bêdzie gorzej, no i mimo swojej wagi piêknie szybuje. Ale nie polata³em d³ugo musia³em l±dowaæ bo jeden silnik dosta³ wibracji, to pewnie przez otwór w ¶migle który sam powiêksza³em ... YouTube Video
Edytowane przez lesiu7 dnia 16.09.2016 07:39
A mnie na oblot nie zaprosi³e¶ ?? nie ³adnie....
Taranis
Caarson
w budowie RYAN Specjal
Cirrus Sr20
Spoko nagrasz mi jeszcze filmik - robiê jeszcze os³ony do silników i jeden silnik ma dziwne luzy - zamówi³em o¶kê i ³o¿ysko.... a jak bêdziesz grzeczny, to dam Ci siê przelecieæ
Edytowane przez lesiu7 dnia 20.09.2016 10:40