SlavikS napisał/a:
Wznios dla Wicherka najlepszy 3,5 stopnia. Za mały wznios - model będzie niestateczny, za duży wznios - model będzie niechętnie reagował na ster kierunku...
Chciałem wam bardzo podziękować za rady i naprowadzenie na właściwy tor... Wicherek z tym wzniosem skręca jak na lotkach jestem bardzo zadowolony.
Temat jest założony o modelu tartacznym to kontynuuję dalej - ma ktoś plany dolnopłata z stałym podwoziem od 1m do 1,4m rozpiętości pod silnik elektryczny. typu latająca trumna np. Spacewalker ???
Dawid spacewalker to bardzo prosta konstrukcja postaw poprzeczkę nieco wyżej Pozdrawiam
Taranis
Caarson
w budowie RYAN Specjal
Cirrus Sr20
A ja Ci proponuję Klemm L25d. To jest fajny modelik z okresu i w typie mojego Motha.
Są niezłe plany firmy Krick w skali 1:7 więc można spokojnie elektryka robić, ewentualnie powiększyć i już jakąś makietkę spalinową 1:5 pod zawody F4H-P wystrugać. Te konstrukcje latają bardzo dobrze. Texana na początek raczej odradzam.
http://www.outerz...sp?ID=3159Sławek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
EXTRA 330S, Moth Minor 1:8, P-51D (Micro), Moth Minor 1:5, Klemm KL-35D
Combat ESA: MIG-3, KI-61, Fokker DVII, Ki-94, P-51
Na warsztacie: Moth Minor 1:4
Miałem kiedyś z allegro plany samolotu Erla 5 - wyglądem przypomina trochę klema tylko maską ma brzydszą. Mogę poszukać.
"Gdybym miał wybrać, wolałbym ptaki niż samoloty "
C. Lindberg
Dzięki za info - na razie muszę wyrobić podkłady pod panele, bo leżą i mnie wkurzają. Klemm Mi się podoba i chyba na niego padnie. Patrząc po filmikach na YT to lata bardziej spokojnie niż Texan. Za to Texan lata już bardziej jak myśliwiec ale podobno większe sztuki powinny mieć klapy... na jednego i drugiego przyjdzie czas
Edytowane przez lesiu7 dnia 30.01.2017 10:05