Grzebiąc trochę w sieci znalazłem ciekawą stronę stowarzyszenia modelarzyz pomorza, a na niej ciekawe informacje dotyczące modelarstwa za naszą zachodnią granicą. Jak patrzę na fotki to dech mi w piersiach zapiera - jak wygląda u nich "lotnisko modelarskie" za takie warunki mógłbym płacić składki! a swoją drogą to swego czasu zastanawiałam się nad problematyką powołania do życia Stowarzyszenia, podobnie jak Ci modelarze z Przęsocin - takie stowarzyszenie daje sporo możliwości. Spróbuję temat nagdyźć. Z uni jest przeciez sporo kasiory do wykorzystania, dlaczego by nie spróbować!
temat stowarzyszenia na pewno warto zacząć chociażby z racji na dostępne fundusze na ten cel. Można by dostać finansowanie na budowę nie kiepskiego pasa modelarskiego.
Proponuję zacząć temat powołania stowarzyszenia po pikniku lotniczym będzie więcej wolnego czasu.
Pozdrawiam Kamil
Apka - DX6i
Model - Twinstar II - modernizacja
---------------------------------------------------
I nie tylko pasa. Też o tym myślałem. Co do funduszy to jest kwestia napisania dobrego projektu. Może są wśród nas specjaliści ds. integracji z Unią Europejską? A co do stowarzyszenia, to żaden problem założyć, tylko czy jestreśmy na to już gotowi. Wiąże się z tym sporo formalości i musi być parę osób do pełnienia różnych funkcji... Może jeszcze nie w tym roku, ale kto wie - jak będzie nas w miarę przybywac to moglibyśmy takie stowarzyszenie założyć w przyszłym sezonie.