Imitacj� blachy na pokryciu chyba jednak sobie daruj� i raczej nie z braku ch璚i.
Zrobi貫m pr鏏� na kawa趾u sklejki 20x15 cm. Imitacja wa篡豉 ok.8g. wi璚 na ca造m modelu troch� gram闚 by si� uzbiera這, a zw豉szcza na ogonie. B璠zie tylko imitacja 陰czenia blach i nitowanie, takie jak na kadlubie.
Edytowane przez robloz dnia 06.12.2025 13:51
Makiety -PT 19, Piper J3 CUB
Budowa- PZL P11c
Par� s堯w o tym jak wykona� imitacj� po陰czenia blach. Mo瞠 si� komu� przyda.
Naklejam w odpowiednich miejscach paski okleiny meblowej, sklejonej z 3 warstw, aby uzyska� odp. grubo嗆.
Wype軟iam przestrze� mi璠zy paskami szpachl�, a nadmiar 軼i庵am szpachelk� po naklejonych paskach. P騜niej odrywam paski i gotowe.
Podobnie wykonuj� p造nne przej軼ie 陰czenia blachy, tylko wtedy naklejam jeden pasek. Szpachelk� prowadz� po pasku i poszyciu.
Od bardzo dawna stosuj� akrylow� STUCCOLINI z Obi. Jest lekka i b.latwo si� szlifuje.
Edytowane przez robloz dnia 22.12.2025 11:04
Budowa- PZL P11c
Przerwa 鈍i徠eczna i choroba, troch� spowolni造 prac�, ale co� dorobi貫m.
Pojawi造 si� os這ny popychaczy steru wysoko軼i i linek kierunku. Dorobione z cienkiej blaszki.
Ster wysoko軼i b璠zie na dw鏂h serwach, ka盥a po堯wka na swoim.
Niestety z braku miejsca nie mog貫m zrobi� "ukrytego" nap璠u.
B璠zie to chyba jedyne ( jak na p馧makiet�) odst瘼stwo od orygina逝.
Edytowane przez robloz dnia 05.01.2026 10:01
Budowa- PZL P11c
Robert jak b璠ziesz tak kombinowa� to znowu wyjdzie za ci篹ki tak jak ja z pajprem
Ale wykonanie super to mi si� podoba
Edytowane przez krzysiek11 dnia 23.01.2026 23:10
Ca貫 wyposa瞠nie staram si� umie軼i� jak najbli瞠j przodu. A 瞠 centrop豉t nie jest odejmowany do transportu, wi璚 do serw musi by� jaki� dost瘼. Od g鏎y nie da rady, bo nad serwami jest zbiornik paliwa. Jedyne s逝szne rozwi您anie to klapka zbiornika paliwa.
Zasilanie jak si� uda b璠zie pod mask� silnika.
Budowa- PZL P11c
Mam przekaza�, 瞠 k馧ka niemakietowe.
Cyt. : "Jak nie znajdziesz pasownych to niech Ci Krzysiek wytoczy piasty z duralu w dw鏂h cz窷ciach i 軼isn望 t� opon� to b璠zie cie雟za i wy窺za".
S豉wek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
EXTRA 330S, Moth Minor 1:8, P-51D (Micro), Moth Minor 1:5, Klemm KL-35D
Combat ESA: MIG-3, KI-61, Fokker DVII, Ki-94, P-51
Na warsztacie: Moth Minor 1:4
Ko豉 mam inne, wi瘯sze - 150 mm. Chocia� te co s� - 140mm, bardziej pasuj� do wersji z muzeum. przynajmniej 鈔ednic�.
A tak w og鏊e to z ko豉mi tej 鈔ednicy jest problem.
Ko豉 o 鈔ednicy 150mm s� szerokie, ok.40-50 mm. I tu nowa piasta nic nie zmieni.
Trzeba by by這 je wykona� od nowa, tylko z czego ?
Pomy郵� o tym, po mam nadziej� udanym oblocie.
軼isn望 t� opon� to b璠zie cie雟za i wy窺za
Nie da si� bo to lita guma.
Edytowane przez robloz dnia 04.02.2026 21:48
Budowa- PZL P11c
Mo瞠 ko豉 wydrukuj ? Ja mam w swoim drukowanym g鏎nop豉cie w豉郾ie k馧ka z drukarki materia� taki 瞠 normalnie si� ugina jak guma Edge 2.20 - w budowie
Xeno multiplex
Flamingo
Hydroboat