Zobacz temat
RC P這ck :: Wie軼i z kraju i zagranicy :: Inne
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 go嗆(ci)
 Drukuj temat
Instruktor do modelarni
stawoj
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 04.08.2009 10:10
modelarz

Post闚: 1300
Data rejestracji: 18.05.08

Dosta貫m informacj� od Dyrekcji AZM , 瞠 b璠zie wolne do obj璚ia stanowisko instruktora modelarskiego w modelarni na Podolszycach. Informacji o wszystkich warunkach i szczeg馧ach zapewne udzieli S豉womir Adamkowski (India). Pro軸a aby t� informacj� rozpowszechnia� w鈔鏚 wszystkich naszych koleg闚 modelarzy oraz swoich znajomych.
Je瞠li macie ju� jakie� propozycj� to prosz� rozwijac temat.

AQUARIUS
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 04.08.2009 10:37
Awatar

Moderator

Post闚: 1684
Data rejestracji: 07.10.08

Do bycia instruktorem upowa積ia niniejszy kurshttp://lotniczapo...rstwa-,905. Warunki uczestnictwa w nim s� raczej ci篹kie do spe軟ienia przynajmniej dla mnie..

Nie bardzo rozumiem punkt 2:
"b. Os鏏 z wykszta販eniem wy窺zym lub 鈔ednim uprawiaj帷ych sportowe modelarstwo lotnicze i kosmiczne (posiadaj帷ych min. II klas� sportow�), i/lub prowadz帷ych (lub zamierzaj帷ych prowadzi�) zaj璚ia modelarskie z dzie熤i i m這dzie膨."

Czy ta II klasa jest konieczna czy nie?
Edytowane przez AQUARIUS dnia 04.08.2009 10:40

lopez 16
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 04.08.2009 10:41
modelarz

Post闚: 667
Data rejestracji: 04.09.08

uuuuu pan Krzysiek zrezygnowa� i gdzie ja b璠e teraz klei� modeleFrown c騜 m闚i sie trudno
Edge 2.20 - w budowie
Xeno multiplex
Flamingo
Hydroboat

AQUARIUS
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 04.08.2009 11:10
Awatar

Moderator

http://pfmrc.eu/v...p;start=15

Tu jest poruszany temat zaka責ania modelarni - jak sie okazuje jest to bardzo trudne. Tak wi璚 je郵i modelarnia na podolszycach przestanie istnie� to b璠zie ci篹ko j powo豉c do 篡cia ponownie. Chcia豚ym pom鏂 , ale jak? - czy mo積a sobie jaki� papier dot. wykszta販enia pedagogicznego "za豉twi�", mo瞠 jaki� kurs?

stawoj
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 28.08.2009 08:34
modelarz

Od鈍ie瘸m temat. Dosta貫m informacje, aby nie bra� pod uwag� kryteri闚 , kt鏎e s� teoretycznie potrzebne do obj璚ia stanowiska instruktora modelarskiego. Nasze warunki oraz czas na to po prostu nie pozwalaj�. je瞠li kto� jest zainteresowany lub chce dowiedzie� si� wi璚ej szczeg馧闚, to prosz� kontaktowa� si� z Dyrektorek S豉womirem Adamkowskim . Temat pilny !

Marcin Sikorski
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 28.08.2009 11:41
Awatar

modelarz

Post闚: 7
Data rejestracji: 08.09.08

Mo瞠 Pan Wojciech Krzywi雟ki m鏬� by by� instruktorem na Podolszycach. Tym bardziej, 瞠 sprawy modelarni w Sp馧dzielczym Domu Kultury uk豉daj� si� pod znakiem zapytania.
Pozdrawiam.

lopez 16
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 28.08.2009 12:56
modelarz

To teraz modelarnia na podolszycach stanie si� modelarni� z rakietami czyli nieb璠zie po co chodzi� ,ale lepiej jak kto� wog鏊e b璠zie (dla ma造ch dzieciak闚) ni� jak ma zosta� zamkni皻a stary instruktor si� 瞠ni wiec czasu ju� niema na modele Smile
Edge 2.20 - w budowie
Xeno multiplex
Flamingo
Hydroboat

SlavikS
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 28.08.2009 13:51
Awatar

Administrator

Post闚: 2050
Data rejestracji: 20.05.08

A mo瞠 by si� da這 prowadzi� tak� modelarni� grupowo?
Tak mi przelecia這 przez my郵. W kilka os鏏 nie by這by takiego obci捫enia i obowi您ku - na zasadzie jak ch這paki maj� cieci闚ki w blaszaku. Oczywi軼ie zaj璚ia to nie cieciowanie i troch� poj璚ia o pracach r璚znych trzeba mie�, ale jak nikt si� nie znajdzie to mo瞠 jaki� pomys� jest. Nie wiem tylko czy to jest mo磧iwe.
S豉wek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
EXTRA 330S, Moth Minor 1:8, P-51D (Micro), Moth Minor 1:5, Klemm KL-35D
Combat ESA: MIG-3, KI-61, Fokker DVII, Ki-94, P-51
Na warsztacie: Moth Minor 1:4

stawoj
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 28.08.2009 14:29
modelarz

Nie d逝go b璠zie 鈍i皻o latawc闚 i b璠a rywalizowa� ze sob� szko造, mo瞠 by porozmawia� z opiekunami tych grup czy nie byli by zainteresowani prowadzi� modelarni ?

Wojtek jak my poprowadzimy 鈍i皻o balon闚 i larawcy to nied逝go wlepi� na MP.
Edytowane przez private9 dnia 30.08.2009 01:20

Grabos
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 29.08.2009 18:37
Awatar

modelarz

Post闚: 291
Data rejestracji: 19.05.08

Ja bym bardzo ch皻nie obj掖 prowadzenie modelarni bo mam pewne do鈍iadczenie ale to dosy� du篡 obowi您ek utrzyma� taka modelarnie
Bez ta鄉y i tak nie poleci...

lopez 16
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 29.08.2009 19:47
modelarz

popieram w 100%Roberta on naprawd� zna si� na 瞠czy Krzysztof Walecki przekaza� mu chyba ca陰 wiedze dotycz帷� budowania modeli no i ma podej軼ie do dzieciak闚Grin
Edge 2.20 - w budowie
Xeno multiplex
Flamingo
Hydroboat

MARCIO
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 29.08.2009 20:04
modelarz

Post闚: 105
Data rejestracji: 05.01.09

te� jestem za tym 瞠by Robert prowadzi� modelarnie ale to ju� tylko nasze zdanie Adrian i trzeba mie� czas na prowadzenie modelarni i pilnowa� te wszystkie dzieciaki to jednak du穎 czasu zajmuje.
Cool

stawoj
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 29.08.2009 23:23
modelarz

Ja r闚nie� r璚z� za Roberta, to bardzo zdolny modelarz, z wieloma pomys豉mi a przede wszystkim, z du篡mi ch璚iami.

adi593
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 30.08.2009 08:22
Awatar

modelarz

Post闚: 80
Data rejestracji: 28.01.09

je郵i chodzi o roberta to oczywi軼ie 瞠 si� nadaje na instruktora. Niech tylko zda wszystkie te kursy a je郵i chodzi o poparcie to napewno wszyscy Ci� poprzemy robertSmile
Pozdrawiam,
Adrian

http://picasaweb....ian.adi593

Grabos
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 30.08.2009 12:51
Awatar

modelarz

Post闚: 291

Dzi瘯uje za poparcie i zaufanie
LOPEZ 16 napisa�/a:
Krzysztof Walecki przekaza� mu chyba ca陰 wiedz� dotycz帷� budowania modeli

Mo瞠 nie ca豉 wiedz� ale du穎 cz窷�.Budowa貫m modele od podstaw takie jak gum闚ki halowe, rzutki halowe, troch� rakiet, modele klasy F1A, latawce a wi璚 potrafi� bym robi� na pocz徠ku z dzieciakami proste modele. Nie chwal帷 si� ale by貫m 2 razy na mistrzostwach Polski w D瑿linie ale jak wiadomo nikt nie jest doskona造 i nie posiada ca貫j wiedzy wi璚 przy pomocy takich os鏏 jak Marcin, S豉wek uda這 by si� poprowadzi� taka modelarnie a nawet jak S豉wek to napisa� w kilka os鏏 wtedy by by這 zawsze 豉twiej. Takie jest moje zdanie ale najlepiej jak by鄉y si� spotkali z osobami zainteresowanymi w pomoc i prowadzenie modelarni jak i S豉wkiem Adamkowskim i pom闚ili na ten temat.
Bez ta鄉y i tak nie poleci...

stawoj
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 05.11.2009 14:55
modelarz

Temat si� wyzerowa�, 瞠 tak powiem i oferta na instruktora modelarni na podolszycach jest nadal aktualna i coraz bardziej pilna.
Edytowane przez stawoj dnia 05.11.2009 14:55

stawoj
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 16.11.2009 23:54
modelarz

Panowie dzi� si� dowiedzia貫m , 瞠 Areoklub raczej zamyka modelarnie na Podolszycach bo nie b璠zie p豉ci� za pomieszczenie nie wykorzystywane. Rozmawia貫m dzi� ze S豉womirem, 瞠 ju� wi璚ej na si喚 nie b璠zie prosi� i z barku ch皻nych zarz康 Aeroklubu oddaje pomieszczenie. Mo瞠, kto� ma jakie� jeszcze pomys造 lub mo瞠 si� kto� jeszcze waha ?. Mo瞠 kto� zna jakiego� nauczyciela prac technicznych ze szko造 lub znajomego, kt鏎y pracuje z dzie熤i lub m這dzie膨 i taki temat by poci庵n掖. Mo瞠 warto o tym podyskutowa� ?

India
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 17.11.2009 08:06
Awatar

modelarz

Post闚: 117

Niestety, bez osoby chc帷ej sie zaanga穎wa� w funkcjonowanie modelarni, jej funkcjonowanie nie b璠zie mo磧iwe...
Mamy ograniczone mo磧iwo軼i i utrzymywanie na si喚 modelarni bez instruktora mija si� z celem.
Je郵i kt鏎y� z Koleg闚 jest zainteresowany, prosz� o kontakt.
--
S豉wek

AQUARIUS
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 17.11.2009 11:19
Awatar

Moderator

A czy system instruktor-uczniowie jest jedynym mo磧iwym rozwi您aniem? Bo je郵i tak to jest to moim zdaniem patowa sytuacja, kt鏎a doprowadzi do zakni璚ia plac闚ki. Czy nie da這by rady utrzyma� modelarni, jako klubu, miejsca pracy modelarzy, ale niekoniecznie uczni闚? Przynajmniej po這wa z nas boryka si� z miejscem do "modelarzenia" i z ch璚i� skorzysta豉 by z mo磧iwo軼i budowy modelu w bardziej obszernym pomieszczeniu (lub np. wstawienia maszyny do ci璚ia cnc z po篡tkiem dla og馧u). W sumie jestesmy cz這nkami aeroklubu i sk豉dki jakies p豉cimy (a przynajmniej powinni鄉y), dlaczego nie mieliby鄉y m鏂 skorzystac z modelarni. Czekanie a� si� zg這si kto� na "instruktora" to jest jaka� paranoja. Zr鏏my zebranie, sprawd幟y jakie s� koszty utzrymania takiej modelarni, napiszmy regulamin korzystania i korzystajmy. Ja jestem ch皻ny. A w mi璠zyczasie mo積aby jakies zaj璚ia "po cichu " i dla m這dych zorganizowa�. Dlaczego w tym kraju mysli si� o modelarzach jak o rekrutach nastawionych na zdobywanie medali i szkolonych w pa雟twowych plac闚kach wg komunistycznych program闚?! A propo, S豉wek czy mo瞠sz okresli�, ilu obecnie modelarnia ma cz這nk闚?

robloz
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 17.11.2009 12:35
Awatar

Moderator

Post闚: 2462

Mie� takie pomieszczenie to dobra rzecz, by這by gdzie trzyma� modele i robi� te wi瘯sze (m鎩 sztukas ma wi瘯sze skrzyd豉 ni� szeroko嗆 piwnicy). Tylko kwestia ile os鏏 by z niego korzystalo. Ja i koledzy z Podola na pewno, a czy innym b璠zie si� chcia這 np. ze skarpy tu przyje盥za�? Ale zebranie dobra mo積a zrobi� i obgada� temat.
Makiety -PT 19, Piper J3 CUB
Budowa- PZL P11c

Przeskocz do forum:
statystyka