Zobacz temat
RC P這ck :: Wie軼i z kraju i zagranicy :: Inne
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 go嗆(ci)
 Drukuj temat
Sk豉dki cz這nkowskie na rok 2010
India
#21 Drukuj posta
Dodany dnia 15.12.2009 11:39
Awatar

modelarz

Post闚: 117
Data rejestracji: 04.09.08

Panowie musze kr鏒ko, negocjujemy z Miastem.
Co do latania- jeste軼ie cz這nkami - patrz cennik dla cz這nk闚.
Co do mojego i Pezesa udzia逝 w zje盥zie (koledzy z Warszawki publikowali nazwiska znajomych), moje wystapienia o rozk豉daniu klub闚 i dojnej krowie. Wnioskowa貫m o 10, max na rok 15. Oba g這sy na nie 20 z�.(g這sowania imienne do wyrwania , chyba z AP) na obecnych na Zgomadzeniu 127 Delegat闚 za glosowa這 86, przeci 16, wstrzyma這 si� chyba 8 - reszta 豉zi豉 po k徠ach... .
Co do mo磧iwo軼i zmiany, przeczytaj relacje uczestnik闚...
PKT 3 i 4 prosze kontakt z Wojtkiem.
Jeste� cz這nkiem, p豉cisz za g堯wna sekcj�.
P豉ci si� za cz這nka.

Panowie, wyja郾iam dotychczasowe:
AZM zawsze stara� i m闚i� za siebie , b璠zie si� stara� dzia豉� w interesie cz這nk闚.
Uk豉d sk豉dek: sk豉dka g堯wna20z� i 5z� modelarze, nie podniesienie jej po wprowadzeniu odprowadzania 5z� na AP- m闚i o naszym post瘼owaniu, nie o deklaracjach, nikt nie dorzuca� nic od siebie, wr璚z przeciwnie- wp造wy do kasy AZM mala造...
Niestety, po tej decyzji, nie sta� nas na pokrywanie r騜nic...
Nawet to 5z�, kt鏎e mamy odprowadzi� za 2009, stara貫m sie , 瞠by by這 p豉cone nie z g鏎y.

Co do stowarzyszenia- sprawdz熵e ile kosztuje wpis do KRS (a ka盥a zmiana np w zarzadzie, numeru konta itp wprowadzona by� musi).
Dla naszego Prezesa, Zarz康u i dla mnie , ta sprawa jest zgni造m jajem (豉godnie m闚i帷)
PS: P豉cimy od ilo軼i, nie od prog闚- jesli wykazujemy 77, to za tylu p豉cimy.
Progi nie przesz造, du瞠 kluby (np Warszawski maj� 700 cz這nk闚 i 400 wspierajacych ) mia造 g鏎n� granic� 250 a reszta mia豉 by� za frajer- p豉cenie za cz這nka i 10z� od wspieraj帷ego wywo豉這 wojn�, w AW bez obstawy si� nie pokazuj� Smile
Edytowane przez India dnia 15.12.2009 11:44
--
S豉wek

grkaminski
#22 Drukuj posta
Dodany dnia 15.12.2009 11:48
Awatar

modelarz

Post闚: 50
Data rejestracji: 04.03.09

Witajcie,
Slaviks, dla mnie te� 20 z� miesi璚znie nie jest sum� zaporow�, ale nie w tym rzecz!!!
Ja jeszcze nie jestem cz這nkiem AZM, (deklaracj� mam ju� wype軟ion�, ale nie z這篡貫m), ale te� mam kilka refleksji.
1. Podnoszenie sk豉dek to prosty spos鏏, aby ludzi (szczeg鏊nie m這dych) zniech璚i� do uprawiania modelarstwa w ramach aeroklubu.
2. Nie s康z�, aby w statucie AZM by� zakaz korzystania z lotniska lub jego cz窷ci przez ludzi niezrzeszonych.
3. Tylko od dobrej woli w豉dz AZM zale篡 wysoko嗆 ew. op豉t w got闚ce lub w naturze - pomoc w organizacji imprez aeroklubowych to NASZA PRACA, kt鏎a ma swoj� cen� i mo瞠 by� uznana za form� gratyfikacji za u篡czenie pasa modelarskiego. Oczywi軼ie s康z�, 瞠 mo積a ustali� op豉t� np. 5 z� miesi璚znie, kt鏎� wszyscy modelarze zaakceptuj�. Czas, aby deklaracje o wspieraniu modelarzy zaowocowa造 realn� pomoc� w rozwi您aniu problemu. Przecie� od modelarzy nieb璠帷ych cz這nkami AZM nie b璠zie odprowadza� haraczu do AP.
Edytowane przez grkaminski dnia 15.12.2009 11:51
Grzegorz
-------------------------
Spektrum DX6i
CopterX 450SE v2
Lama v3
Hurricane 550
Akrobacik Raven
Pitts Samson
Hawker Hurricane ESA
Warsztat - Extra 300

SlavikS
#23 Drukuj posta
Dodany dnia 15.12.2009 11:50
Awatar

Administrator

Post闚: 2050
Data rejestracji: 20.05.08

AQUARIUS napisa�/a:
A zastanowi貫� si� ilu z nas bedzie sta� na sk豉dki w AZM? ..... Z t� kwot� idziemy do dyrekcji AZM i w霩 albo przew霩 - podpisujemy umow� na korzystanie z lotniska albo nie. AZM zyskuje na tym czyste pieni康ze, bo to nie s� sk豉dki, kt鏎e musi od nas zebra� i odprowadzi� do zarz康u AP. Czy to nie jest rozwi您anie?

Marcin,
a zastanowi貫� si� kto wydaje jednorazowo te ponad 3 tys z� na zakupy w HC?..... (policzy� z ca貫go roku?) Nie dramatyzujmy.
疾bym nie by� 幢e zrozumiany - nie neguj� tego pomys逝, wr璚z przeciwnie - popieram!!! Te� chc� p豉ci� 5 z�/mc, a jeszcze lepiej nie p豉ci� wcale. By豚ym jednak w tej kwestii ostro積y bo co b璠zie jak AZM powie "przew霩" i za tak� kwot� "nie"? Potem si� oka瞠, 瞠 sk豉dki chce p豉ci� 5 os鏏 (bo po co p豉ci� cokolwiek komukolwiek jak mo積a i tak przychodzi� na lotnisko) - polecam zajrze� do pliku naszej kasy - to wiele wyja郾i.
To wszystko co napisa貫� wymaga chwil� czasu i podj璚ia konkretnych dzia豉� z naszej strony. Mo瞠 AZM zgodzi si� na takie rozwi您anie dla obop鏊nych korzy軼i - jest czysty przych鏚 od Stowarzyszenia (musi by� podpisana umowa !!!!) no i oszcz璠no軼i na op豉cie od liczby cz這nk闚.
Czekam z niecierpliwo軼i� na odpowied� na Twoje pytania do S豉wka z wcze郾iejszego postu - mo瞠 troch� wyja郾i�.
A puki co faktycznie: "Naj豉twiej zap豉ci�". To jest indywidualna decyzja ka盥ego z nas, kt鏎� wszyscy powinni uszanowa� jaka by nie by豉 i powod闚 z jakich zosta豉 podj皻a, a uszanowa� znaczy nie wy鄉iewa�.
Edytowane przez SlavikS dnia 15.12.2009 11:57
S豉wek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
EXTRA 330S, Moth Minor 1:8, P-51D (Micro), Moth Minor 1:5, Klemm KL-35D
Combat ESA: MIG-3, KI-61, Fokker DVII, Ki-94, P-51
Na warsztacie: Moth Minor 1:4

AQUARIUS
#24 Drukuj posta
Dodany dnia 15.12.2009 11:53
Awatar

Moderator

Post闚: 1684
Data rejestracji: 07.10.08

Jakby co do do AW pojedziemy z Tob�! Co do stowarzyszenia zwyk貫go - "To stowarzyszenie, w przeciwie雟twie do w豉軼iwego stowarzyszenia, nie podlega obowi您kowi rejestracji w KRS. Jednak瞠 fakt za這瞠nia tego typu zrzeszenia musi by� zg這szony na pi鄉ie organowi nadzoruj帷emu w豉軼iwemu miejscowo (kt鏎y ustalany jest na podstawie art. 8 ust. 5 ustawy). Zakaz dzia豉lno軼i tego typu stowarzysze� mo瞠 wyda� tylko i wy陰cznie s康 rejestrowy na wniosek prokuratora lub organu nadzoruj帷ego, je瞠li nie spe軟ione zosta造 wymogi okre郵one w art. 16 UPS."

Ergo, czy moja propozycja ze stowarzyszeniem i wynajmowanym przez nie od AZM miejscem na lotnisku za 1200 PLN na rok jest relana, bo nie uzyska貫m S豉wku od Ciebie na to pytanie odpowiedzi?

Andy
#25 Drukuj posta
Dodany dnia 15.12.2009 12:54
Awatar

modelarz

Post闚: 1402
Data rejestracji: 07.12.08

Ojojoj ??????
Ale si� porobi這 ...
My郵�, 瞠 podstaw� rozwi您ania tej sytuacji s� negocjacje z AZM-em.

Tylko od dobrej woli w豉dz AZM zale篡 wysoko嗆 ew. op豉t w got闚ce lub w naturze - pomoc w organizacji imprez aeroklubowych to NASZA PRACA, kt鏎a ma swoj� cen� i mo瞠 by� uznana za form� gratyfikacji za u篡czenie pasa modelarskiego. Oczywi軼ie s康z�, 瞠 mo積a ustali� op豉t� np. 5 z� miesi璚znie, kt鏎� wszyscy modelarze zaakceptuj�. Czas, aby deklaracje o wspieraniu modelarzy zaowocowa造 realn� pomoc� w rozwi您aniu problemu. Przecie� od modelarzy nieb璠帷ych cz這nkami AZM nie b璠zie odprowadza� haraczu do AP.

R闚nie� i moje gratulacje dla AP:
Na koniec chcia豚ym pogratulowa� zarz康owi AP do嗆 specyficznego podej軼ia do rozwoju i promocji modelarstwa w Polsce. Zamykane modelarnie, podnoszone sk豉dki - je郵i zamys貫m AP jest uczynienie z pasji dost瘼nej dla wszytkich - elitarnego sportu dla wybranych to rzeczywi軼ie ta droga jest naw豉軼iwsza.

Edytowane przez Andy dnia 15.12.2009 12:59
Andy rcradom.pl/admin/foto/stukas.gifrcradom.pl/admin/foto/corsair4.gif

- T-REX 500 ESP - AirWolf
- T-REX 500 GF - Hughes 500E
- Beechcraft-Bonanza 15E ARF
- Katana MD - Precision Aerobatics
- F4U-1D Corsair 50 ARF
- EXTRA 300 MM
- Pitts Python - Haikong Model
- w ci庵貫j budowie SZD 39 Cobra 17

robloz
#26 Drukuj posta
Dodany dnia 15.12.2009 13:46
Awatar

Moderator

Post闚: 2462
Data rejestracji: 19.05.08

Ja chyba zostaj�, bo nie wyobra瘸m sobie latania modelami kt鏎e aktualnie buduj� po jaki� polach i l康owa� jak napisa� S豉wek mi璠zy krowymi plackami. Po takim "lotnisku" to sobie mog� polata� Esem lub deproniakiem.

A puki co faktycznie: "Naj豉twiej zap豉ci�". To jest indywidualna decyzja ka盥ego z nas, kt鏎� wszyscy powinni uszanowa� jaka by nie by豉 i powod闚 z jakich zosta豉 podj皻a, a uszanowa� znaczy nie wy鄉iewa�.

Tylko co dalej? Zap豉c� sk豉dk� i b璠� zamiast lata� pilnowa� tych co nie wp豉c�, aby nie latali???
Edytowane przez robloz dnia 15.12.2009 13:50
Makiety -PT 19, Piper J3 CUB
Budowa- PZL P11c

stawoj
#27 Drukuj posta
Dodany dnia 15.12.2009 15:17
modelarz

Post闚: 1300
Data rejestracji: 18.05.08

Prosz� wszystkich aby wstrzymali si� od jakichkolwiek decyzji do chwili zebrania zarz康u AZM, kt鏎e jak dobrze zrozumia貫m odb璠zie si� teraz 17 grudnia.

Pro軸a do wszystkich co si� zapisali do AZM by do ko鎍a roku op豉cili sk豉dki (te po 5 zeta na miesi帷) Bior帷 przyj璚ie od lipca to za 6 miesi璚y wyjdzie dla senior闚 30 z� dla junior闚 18 z�. Wp豉ca� do sekretariatu AZM (co dziennie czynny w tym niebieskim biurowcu na lotnisku)
Edytowane przez stawoj dnia 15.12.2009 17:22

private9
#28 Drukuj posta
Dodany dnia 15.12.2009 19:03
Awatar

modelarz

Post闚: 891

Mam nadziej� 瞠 sk豉dka dla zamiejscowych b璠zie mniejsza, bo przestan� przyje盥za� Grin .

Ps., jak kto� zna to prosz� o nr konta i namiary co tam trzeba w tytule napisan na przelewie , i jak� kwot�.
My heli blog: http://rcheliplock.blogspot.com//

stawoj
#29 Drukuj posta
Dodany dnia 15.12.2009 19:34
modelarz

Na tej stronie jest numer konta AZM ( po prawej)
http://www.aerokl...

Trzeba potwierdzi� czy mo積a w豉郾ie przelewem ?

India
#30 Drukuj posta
Dodany dnia 17.12.2009 10:54
Awatar

modelarz

Panowie kluje sie pomys�, ale zobaczymy po spotkaniu Zarz康u.
Co do wysoko軼i sk豉dki - jest to kwota kt鏎� MUSIMY odprowadzic za ka盥ego cz這nka zwyczajnego do AP.
Musicie przemysle� jeszcze inna kwesti�- cz這nek zwyczajny ma prawo do reprezentacji we w豉dzach Klubu. To jest prawo do decydowania o przysz這軼i Aeroklubu, czyli r闚nierz Waszej, jest obj皻y ubezpieczeniem
Nikt od Was nie chcia� op豉t za r闚nanie, koszenie itp. to by這 wliczone w cz這nkowstwo.
Przykro, 瞠 wielu z Was traktuje Aeroklub wy陰cznie w kategorii "co z tego mam", to jednak wyznacza regu造 na przysz這嗆. Te stron� czytam nie tylko ja, ale cz這nkowie Zarzadu i pozostali czasem r闚nierz.
PS: Lataj帷y p豉c� za latanie, sk豉dk� 20z� ju� d逝窺zy czas, pe軟i� dy簑ry, p豉c� 200z� op豉ty lotniskowej itd. Arek z grup� zorganizowa� zawody, grupa zbli穎na w sk豉dzie pomaga豉 w zawodach, raz podkosiliscie sw鎩 pas i co dalej??? Dajcie argumenty, kt鏎ymi mog� przekonywa� Zarz康...
--
S豉wek

stawoj
#31 Drukuj posta
Dodany dnia 17.12.2009 11:43
modelarz

Argumenty dla Zarz康u:
Nie korzystamy z 瘸dnego sprz皻u AZM, nie korzystamy z sal biurowych AZM ani innych pomieszcze� czy innych medi闚 , nie korzystamy z 瘸dnych hangar闚, pojazd闚 czy samolot闚 AZM, z 瘸dnych szkole�, instruktor闚, nie korzystamy z 瘸dnej modelarni z 瘸dnych sta造ch 鈔odk闚 finansowych AZM a o pas starali鄉y si� sami i wiele razy strzygli鄉y sami, m闚i� bo sam to robi貫m i sam za豉twia貫m dla nas prywatn� kosiark�. Jak trzymamy wi瘯sze modele to w hangarze prywatnym motolotniarzy. Jedyne co nam potrzeba to zgoda na wjazd i kawa貫k pustego miejsca by polata� z modelem w k馧ko. Co do ubezpieczenia to zawsze s造sza貫m , 瞠 jak co� si� przytrafi to b璠� p豉ci�.
Uwa瘸m , 瞠 przyr闚nywanie naszych potrzeb i obowi您k闚 do potrzeb i obowi您k闚 pilot闚 i pracownik闚 AZM jest nie w porz康ku.

To wszytko zupe軟ie w z陰 stron� idzie. Czas chyba odpocz望 od tego wszystkiego i zaj望 si� w ko鎍u 鈍i皻ami czego wszystkim 篡cz� Smile

Ps. Kiedy� by貫m nie chc帷y 鈍iadkiem rozmowy dw鏂h pilot闚 AZM gdzie jeden drugiemu m闚i� , 瞠 podziwia i zazdro軼i modelarzom tak zorganizowanej i jednomy郵nej grupy, wi璚 prosz� 豉skawie nie niszczy� tego bo zniszczy� jest bardzo 豉two ale odbudowa� to ju� nie zawsze si� uda.
Edytowane przez stawoj dnia 17.12.2009 12:40

Andy
#32 Drukuj posta
Dodany dnia 17.12.2009 13:39
Awatar

modelarz

Post闚: 1402
Data rejestracji: 07.12.08

Krok po kroczku, krok po kroczku,
Najpi瘯niejsze w ca造m Roczku,
id� 安ieta, id� 安i皻a.

No w豉郾ie Wojtku:
Czas chyba odpocz望 od tego wszystkiego i zaj望 si� w ko鎍u 鈍i皻ami czego wszystkim 篡cz�

Andy rcradom.pl/admin/foto/stukas.gifrcradom.pl/admin/foto/corsair4.gif

- T-REX 500 ESP - AirWolf
- T-REX 500 GF - Hughes 500E
- Beechcraft-Bonanza 15E ARF
- Katana MD - Precision Aerobatics
- F4U-1D Corsair 50 ARF
- EXTRA 300 MM
- Pitts Python - Haikong Model
- w ci庵貫j budowie SZD 39 Cobra 17

India
#33 Drukuj posta
Dodany dnia 17.12.2009 14:24
Awatar

modelarz

"Nie korzystamy z 瘸dnego sprz皻u AZM, nie korzystamy z sal biurowych AZM ani innych pomieszcze� czy innych medi闚 , nie korzystamy z 瘸dnych hangar闚, pojazd闚 czy samolot闚 AZM, z 瘸dnych szkole�, instruktor闚, nie korzystamy z 瘸dnej modelarni z 瘸dnych sta造ch 鈔odk闚 finansowych AZM a o pas starali鄉y si� sami i wiele razy strzygli鄉y sami, m闚i� bo sam to robi貫m i sam za豉twia貫m dla nas prywatn� kosiark�. Jak trzymamy wi瘯sze modele to w hangarze prywatnym motolotniarzy. Jedyne co nam potrzeba to zgoda na wjazd i kawa貫k pustego miejsca by polata� z modelem w k馧ko. Co do ubezpieczenia to zawsze s造sza貫m , 瞠 jak co� si� przytrafi to b璠� p豉ci�.
Uwa瘸m , 瞠 przyr闚nywanie naszych potrzeb i obowi您k闚 do potrzeb i obowi您k闚 pilot闚 i pracownik闚 AZM jest nie w porz康ku."

Wojtku, zosta貫m ciut zirytowany przez jednego z koleg闚, dlatego moze ciut emocjonalnie, ale...
Nie korzystacie z tych spraw, bo nie rozmawiacie o tym.
Wjazd do pasa, temat znany i trwaj帷y..
Co do pomieszcze�, zapa� ze schronem zgas� b造skawicznie, i mam wrazenie, 瞠 kilka os鏏 sie anga簑je, a reszta p造nie z pr康em.
Co do ubezpiecze�, obejmuj� cz這nk闚, dop鏦i nim nie by貫�, to patrz wy瞠j.
Z modelarni nie korzystacie, bo nie ma osoby kt鏎a wzie豉 by na siebie odpowiedzialno嗆 za lokal i "straci豉" 2-3 godziny tygodniowo na dzieci.
Co do por闚nania, cz窷� z Was z這篡豉 deklaracje, ma do zap豉cenia 5z� miesi璚znie i patrz wy瞠j na ca造 w徠ek.
Aeroklub jest dobrem ludzi kt鏎zy si� z nim identyfikuj�, dobrze , 瞠 sytuacja nie jest dla klubu tragiczna, bo na ilu z Was mo積a liczy� - na to niech ka盥y odpowie sobie sam...
Znacie m鎩 do Was stosunek, wi璚 przyjmijcie to nie jako wypominanie, ale temat do przemy郵e�.

--
S豉wek

SlavikS
#34 Drukuj posta
Dodany dnia 17.12.2009 14:29
Awatar

Administrator

S豉wku,
my郵�, 瞠 to jest jakie� jedno wielkie nieporozumienie. Piszesz, 瞠 "wielu z Was traktuje Aeroklub wy陰cznie w kategorii "co z tego mam"". Ja 鄉iem twierdzi�, 瞠 100% cz這nk闚 Aeroklubu go tak traktuje. Do organizacji wszelakiego rodzaju w豉郾ie po to si� wst瘼uje (no mo瞠 poza PAH i wolontariatami). Niekt鏎zy po prostu maj� te rzeczy (co z tego mam) za to co od siebie daj� (sk豉dki, op豉ty lotniskowe, dy簑ry, inne prace spo貫czne, op豉ty za wynajem sprz皻u itp...) bardziej okre郵one ni� inni. Mo瞠 czas najwy窺zy okre郵i� regu造 dla sekcji modelarskiej AP. Jakie przywileje ma modelarz z racji cz這nkostwa w AP w ramach standardowej sk豉dki i oczywi軼ie jakie ma dodatkowe obowi您ki (je瞠li poza op豉caniem sk豉dki jakie� s�). Nie mo瞠my si� tego domy郵a�.
Uwa瘸sz, 瞠 w ubieg造m sezonie ma這 zrobili鄉y?
Mo瞠 i masz racj�. Pewnie poza stoiskiem na pikniku, zawod闚 heli, pomocy w zawodach makiet i latawcach mo積a by這 wi璚ej. No i o koszeniu pasa to sam pisa貫m, 瞠 mo積a cz窷ciej. W sumie to, 瞠 lotnisko 篡je ca造m rokiem i coraz wi璚ej ludzi zaczyna zabaw� w modelarstwo to chyba troszk� nasza zas逝ga. Przecie� wi瘯szo嗆 pilot闚 zaczyna豉 od modelarstwa - ten sport w豉郾ie rozwija pasj� latania.
Pytasz co dalej? Ja spytam czego oczekujesz?
Napisz do czego przekonujesz Zarz康 to postaramy si� poda� argumenty. Je瞠li do mniejszych sk豉dek to jest dobry kierunek - przynajmniej mniejsze sk豉dki dla m這dzie篡 - nie odstraszajcie sk豉dkami m這dych ludzi od lotnisk bo za par� lat w miejscu lotniska b璠zie IKEA alibo inny market. Mo瞠 warto w tych m這dych pasjonat闚 zainwestowa�, a inwestycja to takie dzia豉nie co zwraca si� i przynosi profity po kilku latach.

Co do sk豉dek to my郵�, 瞠 gdyby sk豉dka zostawa豉 w AZM, a nie by豉 odprowadzana do AP to by這by 豉twiej si� z ni� pogodzi� bo pokrywa豉by jakie� koszty utrzymania lotniska. Tak to ona jest bez sensu - tak jak mafijny haracz. Mo瞠 wi璚 pomys� powo豉nia stowarzyszenia P這ckiej Grupy Modelarskiej i "wynaj璚ie" za sk豉dki cz這nkowskie kawa趾a l康owiska modelarskiego jest dobrym pomys貫m. Niech nawet b璠zie te 20 z�/mc. Czy jest jaki� pow鏚, 瞠 naszemu AZM zale篡 na jak najwi瘯szej liczbie cz這nk闚? Mo瞠 wypowiedzia豚y� si� w tym temacie - argumenty za i przeciw.

Popieram g這s Wojtka i Andrzeja - to nie czas na podgrzewanie atmosfery. Bardzo 豉two mo積a zburzy� to co si� mozolnie budowa這.

Zarz康owi 篡cz� samych trafnych decyzji w 2010 roku!!!!

P.S. Uff.... bardzo d逝go pisa貫m tego posta
S豉wek
------------------------
DX6i - 2.4GHz

alimko
#35 Drukuj posta
Dodany dnia 17.12.2009 14:56
Awatar

modelarz

Post闚: 91

SlavikS napisa�/a:

Co do sk豉dek to my郵�, 瞠 gdyby sk豉dka zostawa豉 w AZM, a nie by豉 odprowadzana do AP to by這by 豉twiej si� z ni� pogodzi� bo pokrywa豉by jakie� koszty utrzymania lotniska. Tak to ona jest bez sensu - tak jak mafijny haracz. Mo瞠 wi璚 pomys� powo豉nia stowarzyszenia P這ckiej Grupy Modelarskiej i "wynaj璚ie" za sk豉dki cz這nkowskie kawa趾a l康owiska modelarskiego jest dobrym pomys貫m. Niech nawet b璠zie te 20 z�/mc.

Popieram S豉wka.
Dobrze by by這 gdyby te pieni康ze kt鏎e zap豉cimy zosta造 na naszym lotnisku, 瞠by by這 wida� 瞠 lotnisko si� rozwija za nasze pieni康ze.
Bo nikt chyba nie lubi p豉ci� sk豉dek i nie wiedzie� na co jego ci篹ko zapracowane pieni康ze zosta造 przeznaczone(?) ( a w Polsce niestety to zjawisko jest na porz康ku dziennym Angry )
Pozdrawiam Kamil

Apka - DX6i
Model - Twinstar II - modernizacja Smile
---------------------------------------------------

AQUARIUS
#36 Drukuj posta
Dodany dnia 17.12.2009 14:56
Awatar

Moderator

Post闚: 1684
Data rejestracji: 07.10.08

S豉wku (india) wci捫 czekam na odpowied� odno郾ie stowarzyszenia. Na razie czytam to co piszesz i (jako modelarz) zaczynam si� czu� jak intruz. Co do schronu to jest to dobre pomieszczenie ale na wino, a nie na sprz皻 modelarski - nie 瘸rtuj sobie z tym argumentem, tym bardziej 瞠 ju� chyba t� kwesti� zamnk瘭i鄉y. I co ma do tego modelarnia? Ludzie po prostu nie maj� na to czasu i nikt nie b璠zie si� kaja� za to 瞠 nie chce (lub raczej nie mo瞠) jej poprowadzi�. Czy problem modelarni pojawi� sie wczoraj?
PO RAZ KOLEJNY PROSZE O MERYTORYCZNE USTOSUNKOWANIE SIE DO KWESTI STOWARZYSZENIA I WYNAJMOWANIU MU CZ呇CI LOTNISKA JAKO LADOWISKA DLA MODELI.
Edytowane przez AQUARIUS dnia 17.12.2009 15:07

India
#37 Drukuj posta
Dodany dnia 17.12.2009 15:33
Awatar

modelarz

Panowie zaraz Zarzad sorry, 瞠 na chybcika.

Marcin, jesli chcesz stowarzyszenia, to je zak豉daj, jesli masz odczucie, 瞠 jeste� jako modelarz intruzem, ja tego nie zmieni�- pogadaj z Wojtkiem jak to by這, jak traktowano Go jako intruza.
My郵icie, 瞠 mnie nie boli odprowadzanie sk豉dek na AP? Niestety wiu瘯szo嗆 wygrywa g這sowania, ja tego nie wymy郵i貫m.

Staram si� wymy郵i� co� mozliwego do przyj璚i, ale obecnie negocjujemy spraw� lotniska, pikniku przysz這rocznego i par� r闚nie drobnych kwesti.
Pomy郵cie wojn� wywo逝je kilka tysi璚y rocznie (m闚i� o wszyskich w AZM), a mam mie� si造 walczy� o kilkaset tysi璚y na rok.....
Do S豉wka,: to co zrobili軼ie w tym roku to mistrzostwo, ale co do czerpania- powiedz to ch這pakom, kt鏎zy w ten mr霩 robi� w hangarze i nikt im nie p豉ci....
Ju� musz� i嗆 , niedoko鎍zone to pisanie.
Edytowane przez India dnia 17.12.2009 15:36
--
S豉wek

SlavikS
#38 Drukuj posta
Dodany dnia 17.12.2009 21:37
Awatar

Administrator

India napisa�/a:
Do S豉wka,: to co zrobili軼ie w tym roku to mistrzostwo, ale co do czerpania- powiedz to ch這pakom, kt鏎zy w ten mr霩 robi� w hangarze i nikt im nie p豉ci....

S豉wku,
czy ja pisa貫m o zap豉cie? Czy czerpanie korzy軼i to tylko gratyfikacja finansowa? Ja tylko ustosunkowa貫m si� do Twojego pisania na temat "co z tego mam", i 瞠 to jednak wyznacza regu造 na przysz這嗆. Zastanawia貫m si� co to maj� by� za regu造 i dlaczego inne ni� np. dla pilot闚. Nie pisa貫m, 瞠 chc� 瞠by mi kto� za co� p豉ci�. To co robili鄉y, robili鄉y z potrzeby, nie dla kasy. Nikt nie pyta� co za to dostanie. Nie wiem z jakich powod闚 i co ch這paki w mr霩 robi� w hangarze, ale 鄉iem twierdzi�, 瞠 ta robota jest w ich interesie - pewnie przygotowuj� sprz皻 na kt鏎ym b璠� w sezonie lata� - dla mnie to naturalne. W豉郾ie z tej pracy b璠� co� mieli (czytaj korzy嗆) - latanie w sezonie. Pewnie gdybym lata�, siedzia豚ym w hangarze razem z nimi. Dla mnie naturalne jest np. koszenie pasa modelarskiego i daleko mi do tego 瞠by wymaga� koszenia naszego pasa od pilot闚 szybowc闚. Ostatnio na lotnisku rozmawiali鄉y w grupie o potrzebie naprawienia dojazdu i kombinowali鄉y jak zorganizowa� i przywie潭 materia� na t� drog�. Ja pisa貫m w豉郾ie o takich sprawach. Ka盥y anga簑je si� w te zaj璚ia, kt鏎e bezpo鈔ednio przek豉daj� si� na jego, nazwijmy to, "korzy軼i". Nie neguj� kwestii pomocy w innych zaj璚iach je瞠li ta pomoc jest potrzebna, tak po prostu, po kole瞠雟ku. Z drugiej strony ch耩 pomocy szybko mija jak cz這wiek si� zorientuje, 瞠 zamiast pomaga� to sam robi robot�, a ci kt鏎ym si� mia這 pom鏂 bior� 4 litery w troki i tyle ich widziano. Niestety niekt鏎zy koledzy, cz這nkowie AP, potrafi� si� tak zachowa�. Przecie� sam to doskonale wiesz i widzisz i pewnie Tobie te� takie sytuacje podnosz� ci郾ienie.
Ju� dostatecznie du穎 napisa貫m - mam nadziej�, 瞠 si� zrozumieli鄉y.
Co do stowarzyszenia to nikt na si喚 nie chce go zak豉da� - po co nam k這poty. Pomys� by� rzucony tylko po to 瞠by uratowa� troch� kasy, kt鏎a mog豉by zosta� u nas, w AZM, a nie by� wyrzucona w b這to na utrzymanie pasibrzuch闚 z centrali AP. Ja ju� napisa貫m, 瞠 tak czy siak sk豉dk� zap豉c�. My郵�, 瞠 wystarczy nam jasny komunikat od Ciebie w temacie tego pomys逝 - Tak, podoba mi si� - wypisujcie si� z AP, zak豉dajcie stowarzyszenie i p豉熯ie AZM za wynajem pasa modelarskiego, albo Nie, nie podoba mi si�, wol� 瞠by軼ie zostali w AP. My郵�, 瞠 to wystarczy. Ja nawet nie chc� zna� argument闚 za jednym i drugim rozwi您aniem. Jest mi wszystko jedno. Motywacj� dla mnie do wst徙ienia w szeregi cz這nk闚 AZM by豉 przede wszystkim mo磧iwo嗆 korzystania z lotniska w wiadomym celu i taki przywilej ("korzy嗆" ) chcia豚ym w obu rozwi您aniach zachowa� Smile

Koniec, kropka. Wi璚ej nie napisz� w tym temacie.
S豉wek
------------------------
DX6i - 2.4GHz

stawoj
#39 Drukuj posta
Dodany dnia 17.12.2009 21:59
modelarz

Spotkanie zarz康u si� zako鎍zy這 i mam nadzieje, 瞠 co ustalono czy nie ustalono napisze nam S豉womir.

Troch� duma貫m
Jak tak si� zastanawiam to nie bardzo wiem na co czekamy bo sk豉dka 20 z� jest narzucona z g鏎y a nie z AZM i raczej S豉wek nie ma na to wp造wu. Pomys� z zrzeszeniem by� w豉郾ie po to, by jako grupa,podpisa� umow� na korzystanie z kawa趾a trawnika za nie wielk� op豉t� na rzecz AZM. Po to by si� nikt krzywo nie patrzy�, 瞠 wje盥瘸m. Po to te�, by koledzy nie czuli si� nie sprawiedliwie bo inni nie p豉ca i lataj� razem z nimi. Taki uk豉d nie sprzyja dobrej atmosferze w grupie i pr璠zej czy p騧niej b璠zie tematem rozm闚. Je瞠li ci co nie zap豉c� nie b璠� mogli ju� wje盥瘸� na lotnisko, to tak czy inaczej grupa ju� bardzo z 篡ta, podzieli si� na lataj帷ych na lotnisku i lataj帷ych poza a bardzo bym chcia� aby grupa zosta豉 ca豉. Przynajmniej mi bardzo na tym zale篡. S造sza貫m jednak, 瞠 pomys� z podpisaniem umowy z jakim� zrzeszeniem nie bardzo si� podoba w AZM, to w takim wypadku nie jest mi potrzebne zrzeszenie by lata� na Podolszycach lub nad Wis陰 czy gdziekolwiek indziej. Mam nadzieje , 瞠 S豉wek powie wprost czy podpisa� by taka umow� czy nie jest mu taka potrzeba. Mam nadzieje , 瞠 jutro o tym z kolegami na spotkaniu porozmawiamy i uda si� jakie� wyj軼ie z tej chorej sytuacji znale潭. Ja osobi軼ie nie zap豉c� 20 z� na jaki� go軼i z Warszawki, kt鏎zy przejedli pieni康ze klubowe i jak im wszed� komornik na konta to narzucili na ca陰 Polsk� haracz w wysoko軼i 20 z� by si� szybko odku�. Zastanawiam si� nad lataniem na Podolszycach , tam jest podobno bardzo du篡 teren nadaj帷y si� na latanie lub nad Wis陰 na dole, dojazd Most闚k� lub schodami na d馧 na wysoko軼i Fary. Tam jest nawet sporo wyp豉szczonych teren闚 trawiastych. Mo瞠 kto� zna jakie� inne miejsca ?
Nie dam si� skuba� jakim� pasibrzuchom z Warszawki !
Tak w og鏊e to AZM ma teraz na g這wie sprawy z w豉sno軼i� lotniska i bud瞠t na pokazy lotnicze i to tez 幢e 瞠 si� to zaz瑿i這 z naszymi nie ciekawymi sprawami.
Nie pomy郵a貫m, 瞠 tak to wszytko wyjdzie ale takie sytuacje wymuszaj� zmiany kt鏎e cz瘰to wychodz� na dobre.
Edytowane przez stawoj dnia 17.12.2009 23:32

artplo
#40 Drukuj posta
Dodany dnia 17.12.2009 22:57
Awatar

modelarz

Post闚: 351

Swego czasu lata貫m na podolach , mia貫m jedno ulubione miejsce , nawet straz miejska mnie odwiedzi豉 , popatrzyli i pojechali
Ale obecnie na tym terenie zaczeli si� ludziska budowa� :/
W Borowiczkach jest kawa� terenu po PGR , tylko ,ze piaskowo
Edytowane przez artplo dnia 17.12.2009 22:58
Aurora 9
Tarot 650/Naza V2

Przeskocz do forum: