Mam tu pewna stronke z planami http://www.profil...efault.htm i na tej stronie jest du¿o planów w formacie dxf i ten rodzaj plików odtwarza Corel draw 9 ale nie moge ich wydrukowac nie wiem czemu:confused: wiec probuje dalej sciagno³em program z tej stronki co s± te plany o nazwie DevCad po nacisnieciu drukuj zadowolony czekam a¿ drukarka mi wydrukuje:shy:wszystko ³adnie pieknie ale plan wydrukowa³ sie w rozmiarze 5cm na 5cm z takimi napisami :upset:ahh no i musze podac serial ale nigdzie niemoge nic znalesc i juz nie wiem w czym mam to drukowac i jak:confused:
Bez ta¶my i tak nie poleci...
przepraszam noo ale nie znalaz³em odp w dziale technika w samolotach RC i dlatego a w innych dzia³ach raczej ten temat nie pasowa³ wiec nawet nie szuka³em wiec lepiej jak by przenios³ ten temat z dzia³u Wie¶ci z kraju i zagranicy/Inne do technika w samolotach RC
Edytowane przez Grabos dnia 14.10.2008 00:34
Bez ta¶my i tak nie poleci...
DXF-y od biedy mozna otworzyæ w ILUSTRATORZE (wydrukowac te¿). Corel to porzyteczny i dobry program, ale nie wszystko robi z dxf-ami tak jak sie nalezy - np. zmienia czcionki, nie uwzglêdnia grubo¶ci linii, wype³nieñ itd. Ilustrator robi to trochê lepiej.