Instruktor do modelarni
|
stawoj |
Dodany dnia 04.08.2009 10:10
|
modelarz

Data rejestracji: 18.05.08
|
Dostałem informację od Dyrekcji AZM , że będzie wolne do objęcia stanowisko instruktora modelarskiego w modelarni na Podolszycach. Informacji o wszystkich warunkach i szczegółach zapewne udzieli Sławomir Adamkowski (India). Prośba aby tą informację rozpowszechniać wśród wszystkich naszych kolegów modelarzy oraz swoich znajomych.
Jeżeli macie już jakieś propozycję to proszę rozwijac temat. |
|
|
|
AQUARIUS |
Dodany dnia 04.08.2009 10:37
|

Moderator

Data rejestracji: 07.10.08
|
Do bycia instruktorem upoważnia niniejszy kurshttp://lotniczapo...rstwa-,905. Warunki uczestnictwa w nim są raczej ciężkie do spełnienia przynajmniej dla mnie..
Nie bardzo rozumiem punkt 2:
"b. Osób z wykształceniem wyższym lub średnim uprawiających sportowe modelarstwo lotnicze i kosmiczne (posiadających min. II klasę sportową), i/lub prowadzących (lub zamierzających prowadzić) zajęcia modelarskie z dziećmi i młodzieżą."
Czy ta II klasa jest konieczna czy nie?
Edytowane przez AQUARIUS dnia 04.08.2009 10:40 |
|
|
|
lopez 16 |
Dodany dnia 04.08.2009 10:41
|

modelarz

Data rejestracji: 04.09.08
|
uuuuu pan Krzysiek zrezygnował i gdzie ja będe teraz kleić modele cóż mówi sie trudno
Edge 2.20 - w budowie
Xeno multiplex
Flamingo
Hydroboat |
|
|
|
AQUARIUS |
Dodany dnia 04.08.2009 11:10
|

Moderator

|
http://pfmrc.eu/v...p;start=15
Tu jest poruszany temat zakałdania modelarni - jak sie okazuje jest to bardzo trudne. Tak więc jeśli modelarnia na podolszycach przestanie istnieć to będzie ciężko j powołac do życia ponownie. Chciałbym pomóc , ale jak? - czy można sobie jakiś papier dot. wykształcenia pedagogicznego "załatwić", może jakiś kurs? |
|
|
|
stawoj |
Dodany dnia 28.08.2009 08:34
|
modelarz

|
Odświeżam temat. Dostałem informacje, aby nie brać pod uwagę kryteriów , które są teoretycznie potrzebne do objęcia stanowiska instruktora modelarskiego. Nasze warunki oraz czas na to po prostu nie pozwalają. jeżeli ktoś jest zainteresowany lub chce dowiedzieć się więcej szczegółów, to proszę kontaktować się z Dyrektorek Sławomirem Adamkowskim . Temat pilny ! |
|
|
|
Marcin Sikorski |
Dodany dnia 28.08.2009 11:41
|

modelarz

Data rejestracji: 08.09.08
|
Może Pan Wojciech Krzywiński mógł by być instruktorem na Podolszycach. Tym bardziej, że sprawy modelarni w Spółdzielczym Domu Kultury układają się pod znakiem zapytania.
Pozdrawiam. |
|
|
|
lopez 16 |
Dodany dnia 28.08.2009 12:56
|

modelarz

|
To teraz modelarnia na podolszycach stanie się modelarnią z rakietami czyli niebędzie po co chodzić ,ale lepiej jak ktoś wogóle będzie (dla małych dzieciaków) niż jak ma zostać zamknięta stary instruktor się żeni wiec czasu już niema na modele
Edge 2.20 - w budowie
Xeno multiplex
Flamingo
Hydroboat |
|
|
|
SlavikS |
Dodany dnia 28.08.2009 13:51
|

Administrator

Data rejestracji: 20.05.08
|
A może by się dało prowadzić taką modelarnię grupowo?
Tak mi przeleciało przez myśl. W kilka osób nie byłoby takiego obciążenia i obowiązku - na zasadzie jak chłopaki mają cieciówki w blaszaku. Oczywiście zajęcia to nie cieciowanie i trochę pojęcia o pracach ręcznych trzeba mieć, ale jak nikt się nie znajdzie to może jakiś pomysł jest. Nie wiem tylko czy to jest możliwe.
Sławek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
EXTRA 330S, Moth Minor 1:8, P-51D (Micro), Moth Minor 1:5, Klemm KL-35D
Combat ESA: MIG-3, KI-61, Fokker DVII, Ki-94, P-51
Na warsztacie: Moth Minor 1:4 |
|
|
|
stawoj |
Dodany dnia 28.08.2009 14:29
|
modelarz

|
Nie długo będzie święto latawców i będa rywalizować ze sobą szkoły, może by porozmawiać z opiekunami tych grup czy nie byli by zainteresowani prowadzić modelarni ?
Wojtek jak my poprowadzimy święto balonów i larawcy to niedługo wlepią na MP.
Edytowane przez private9 dnia 30.08.2009 01:20 |
|
|
|
Grabos |
Dodany dnia 29.08.2009 18:37
|

modelarz

Data rejestracji: 19.05.08
|
Ja bym bardzo chętnie objął prowadzenie modelarni bo mam pewne doświadczenie ale to dosyć duży obowiązek utrzymać taka modelarnie
Bez taśmy i tak nie poleci... |
|
|
|
lopez 16 |
Dodany dnia 29.08.2009 19:47
|

modelarz

|
popieram w 100%Roberta on naprawdę zna się na żeczy Krzysztof Walecki przekazał mu chyba całą wiedze dotyczącą budowania modeli no i ma podejście do dzieciaków
Edge 2.20 - w budowie
Xeno multiplex
Flamingo
Hydroboat |
|
|
|
MARCIO |
Dodany dnia 29.08.2009 20:04
|
modelarz

Data rejestracji: 05.01.09
|
też jestem za tym żeby Robert prowadził modelarnie ale to już tylko nasze zdanie Adrian i trzeba mieć czas na prowadzenie modelarni i pilnować te wszystkie dzieciaki to jednak dużo czasu zajmuje.
 |
|
|
|
stawoj |
Dodany dnia 29.08.2009 23:23
|
modelarz

|
Ja również ręczę za Roberta, to bardzo zdolny modelarz, z wieloma pomysłami a przede wszystkim, z dużymi chęciami. |
|
|
|
adi593 |
Dodany dnia 30.08.2009 08:22
|

modelarz

Data rejestracji: 28.01.09
|
jeśli chodzi o roberta to oczywiście że się nadaje na instruktora. Niech tylko zda wszystkie te kursy a jeśli chodzi o poparcie to napewno wszyscy Cię poprzemy robert
Pozdrawiam,
Adrian
http://picasaweb....ian.adi593 |
|
|
|
Grabos |
Dodany dnia 30.08.2009 12:51
|

modelarz

|
Dziękuje za poparcie i zaufanie
LOPEZ 16 napisał/a:
Krzysztof Walecki przekazał mu chyba całą wiedzę dotyczącą budowania modeli
Może nie cała wiedzę ale dużo część.Budowałem modele od podstaw takie jak gumówki halowe, rzutki halowe, trochę rakiet, modele klasy F1A, latawce a więc potrafił bym robić na początku z dzieciakami proste modele. Nie chwaląc się ale byłem 2 razy na mistrzostwach Polski w Dęblinie ale jak wiadomo nikt nie jest doskonały i nie posiada całej wiedzy więc przy pomocy takich osób jak Marcin, Sławek udało by się poprowadzić taka modelarnie a nawet jak Sławek to napisał w kilka osób wtedy by było zawsze łatwiej. Takie jest moje zdanie ale najlepiej jak byśmy się spotkali z osobami zainteresowanymi w pomoc i prowadzenie modelarni jak i Sławkiem Adamkowskim i pomówili na ten temat.
Bez taśmy i tak nie poleci... |
|
|
|
stawoj |
Dodany dnia 05.11.2009 14:55
|
modelarz

|
Temat się wyzerował, że tak powiem i oferta na instruktora modelarni na podolszycach jest nadal aktualna i coraz bardziej pilna.
Edytowane przez stawoj dnia 05.11.2009 14:55 |
|
|
|
stawoj |
Dodany dnia 16.11.2009 23:54
|
modelarz

|
Panowie dziś się dowiedziałem , że Areoklub raczej zamyka modelarnie na Podolszycach bo nie będzie płacić za pomieszczenie nie wykorzystywane. Rozmawiałem dziś ze Sławomirem, że już więcej na siłę nie będzie prosił i z barku chętnych zarząd Aeroklubu oddaje pomieszczenie. Może, ktoś ma jakieś jeszcze pomysły lub może się ktoś jeszcze waha ?. Może ktoś zna jakiegoś nauczyciela prac technicznych ze szkoły lub znajomego, który pracuje z dziećmi lub młodzieżą i taki temat by pociągnął. Może warto o tym podyskutować ? |
|
|
|
India |
Dodany dnia 17.11.2009 08:06
|

modelarz

|
Niestety, bez osoby chcącej sie zaangażować w funkcjonowanie modelarni, jej funkcjonowanie nie będzie możliwe...
Mamy ograniczone możliwości i utrzymywanie na siłę modelarni bez instruktora mija się z celem.
Jeśli któryś z Kolegów jest zainteresowany, proszę o kontakt.
--
Sławek |
|
|
|
AQUARIUS |
Dodany dnia 17.11.2009 11:19
|

Moderator

|
A czy system instruktor-uczniowie jest jedynym możliwym rozwiązaniem? Bo jeśli tak to jest to moim zdaniem patowa sytuacja, która doprowadzi do zaknięcia placówki. Czy nie dałoby rady utrzymać modelarni, jako klubu, miejsca pracy modelarzy, ale niekoniecznie uczniów? Przynajmniej połowa z nas boryka się z miejscem do "modelarzenia" i z chęcią skorzystała by z możliwości budowy modelu w bardziej obszernym pomieszczeniu (lub np. wstawienia maszyny do cięcia cnc z pożytkiem dla ogółu). W sumie jestesmy członkami aeroklubu i składki jakies płacimy (a przynajmniej powinniśmy), dlaczego nie mielibyśmy móc skorzystac z modelarni. Czekanie aż się zgłosi ktoś na "instruktora" to jest jakaś paranoja. Zróbmy zebranie, sprawdźmy jakie są koszty utzrymania takiej modelarni, napiszmy regulamin korzystania i korzystajmy. Ja jestem chętny. A w międzyczasie możnaby jakies zajęcia "po cichu " i dla młodych zorganizować. Dlaczego w tym kraju mysli się o modelarzach jak o rekrutach nastawionych na zdobywanie medali i szkolonych w państwowych placówkach wg komunistycznych programów?! A propo, Sławek czy możesz okreslić, ilu obecnie modelarnia ma członków? |
|
|
|
robloz |
Dodany dnia 17.11.2009 12:35
|

Moderator

|
Mieć takie pomieszczenie to dobra rzecz, byłoby gdzie trzymać modele i robić te większe (mój sztukas ma większe skrzydła niż szerokość piwnicy). Tylko kwestia ile osób by z niego korzystalo. Ja i koledzy z Podola na pewno, a czy innym będzie się chciało np. ze skarpy tu przyjeżdzać? Ale zebranie dobra można zrobić i obgadać temat.
Makiety -PT 19
Budowa- Zlin Z 37 Cmelak. |
|
|