Zobacz temat
RC P這ck :: Hyde Park :: Inne
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 go嗆(ci)
 Drukuj temat
Koszulki dla naszej grupy
stawoj
#21 Drukuj posta
Dodany dnia 07.05.2009 22:05
modelarz

Post闚: 1300
Data rejestracji: 18.05.08

Andy napisa�/a:
Mysl�, 瞠 S豉wek ma w zupe軟o軼i racj�, zar闚no co do koloru (Panowie wlejcie troch� koloru cho� na te koszulki - modele mamy kolorowe, a koszulki maj� bty� szare?), jak r闚nie� co do umieszczenia g堯wnego du瞠go logo na plecach i dodatkowego ma貫go na przedniej stronie koszulki z lewej strony.
Jestem ca趾owicie za propozycj� S豉wka.

Andy, skoro wybierasz nam koszulk� to rozumiem, 瞠 razem z nami bawisz si� na naszych pokazach, tak� mam przynajmniej nadzieje

SlavikS
#22 Drukuj posta
Dodany dnia 07.05.2009 22:06
Awatar

Administrator

Post闚: 2050
Data rejestracji: 20.05.08

W豉郾ie przyci庵n掖em przed ekran 穎nk� i pokaza貫m jej projekty koszulek, a 瞠 jest wi瘯sz� estetk� ode mnie Wink to napisz� jej zdanie - mo瞠 we幟iecie je pod uwag�. Ju� i tak zdania s� podzielone grafit+鄴速y kontra niebieski+bia造 ewentualnie bia造+granat.
1) bia豉 + granat - 豉dne, ale niepraktyczne - grzebiecie przy samolotach to si� szybko umorusacie Smile
2) niebieska + bia造 - OK, praktyczne, wyra幡e, latamy po niebieskim niebie no i mo積a za這篡� do d磨ns闚 (jakby innych nie mo積a by這 - dla mnie to 瘸dna r騜nica co zak豉dam do d磨ns闚, ale chyba nie dla wszystkich) Smile
3) grafitowa + 鄴速a - Jest po prostu brzydka, napis jest kiepsko widoczny Smile
4) czarna + srebro - faktycznie Frydrysiak Smile - odpada !!!
5) czerwona + bia造 - kojarzy si� z ratownictwem medycznym Smile

No i jeszcze jedno mi powiedzia豉 i pilnuje 瞠bym to napisa� - pierwsze skojarzenie jakie jej si� nasun窸o patrz帷 na logo z koszulki to niemiecka "gapa" (wiadomo z jakiego okresu) - cholera mo瞠 co� w tym jest.

Reasumuj帷 - ja zdecydowanie oddaj� g這s na wersj� z niebiesk� koszulk�, logiem na plecach + co� z przodu (logo AZM albo napis rcplock czy co tam Marcin wymy郵i).

Panowie - ma nas by� wida� !!! Ten kolor z t逝mu wyr騜nia si� zdecydowanie bardziej ni� grafit. Zastan闚cie si�, przemy郵cie.
My郵�, 瞠 Marcin niebawem przedstawi ostateczny projekt i wtedy proponuj� przeprowadzi� demokratyczne ostateczne g這sowanie.

P.S. Oszcz璠嬈ie moj� 穎n� w nast瘼nych postach Smile - to tylko jeszcze jeden g這s w dyskusji.
S豉wek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
EXTRA 330S, Moth Minor 1:8, P-51D (Micro), Moth Minor 1:5, Klemm KL-35D
Combat ESA: MIG-3, KI-61, Fokker DVII, Ki-94, P-51
Na warsztacie: Moth Minor 1:4

stawoj
#23 Drukuj posta
Dodany dnia 07.05.2009 22:17
modelarz

I to mi sie podoba, walka do samego ko鎍a Smile , wyci庵acie najgrubsze dzia豉 Panowie !.
To ja te�. W P這cku jest wszytko bia這 - niebieskie, petrochemia jest bia這 - niebieska, pi趾a no積a i chyba ca豉 wis豉 (klub ) jest bia這 -niebieska, nawet jaki� sklep nazywa si� bia這 - niebieski, AZM jest bia這 - niebieski. policja jest bia這 - niebieska, i my te� ?

Grafit , Panowie , grafit z bia造m napisem
Edytowane przez stawoj dnia 07.05.2009 22:39

artplo
#24 Drukuj posta
Dodany dnia 07.05.2009 22:25
Awatar

modelarz

Post闚: 351

Mo瞠 lepiej zrobi� ankiet� ,b璠zie wiadomo co komu pasuje Smile
Aurora 9
Tarot 650/Naza V2

SlavikS
#25 Drukuj posta
Dodany dnia 07.05.2009 22:37
Awatar

Administrator

stawoj napisa�/a:
I to mi sie podoba, walka do samego ko鎍a Smile , wyci庵acie najgrubsze dzia豉 Panowie !.
To ja te�. W P這cku jest wszytko bia這 - niebieskie, petrochemia jest bia這 - niebieska, pi趾a no積a i chyba ca豉 wis豉 (klub ) jest bia這 -niebieska, nawet jaki� sklep nazywa si� bia這 - niebieski, AZM jest bia這 - niebieski. policja jest bia這 - niebieska, i my te� ?

Grafit , Panowie , grafit ... z bia造m napisem

Co� w tym jest Smile
Wojtek, ale takiej wersji nie by這 do g這sowania !!!!!
Jak nie niebieski to inny kolor, ale wyrazisty - nie grafit !!!!! Pfft
Marcin zr鏏 co� Angry
S豉wek
------------------------
DX6i - 2.4GHz

adi593
#26 Drukuj posta
Dodany dnia 07.05.2009 22:46
Awatar

modelarz

Post闚: 80
Data rejestracji: 28.01.09

Ja uwa瘸m 瞠 niebieska koszulka - bedzie nas super wida� w t逝mie (a ludzi b璠zie napewno duuu穎) i jak nas kto� dojrzy z du篡m logiem na plecach (jak m闚i� S豉wekSmile) to napewno bedzie du穎 zainteresowanych. A co do napisu to najlepiej bia造 bo fajnie kontrastuje z niebieskim i jest widoczny. Ja jestem zdecydowanie za niebiesko-bia造mSmile
I koniecznie wi瘯sze nasze logo na plecach a z przodu jakie� mniejsze z napiszem rcplock bo to tylko chodzi o nas i reprezentujemy i rozg豉szamy i pokazujemy si� 瞠 wog鏊e istniejemy, 瞠by ludzie zobaczyli 瞠 w p這cku jest modelarstwo. Bo przecie� ca造 ten piknik b璠zie rozg豉szany w mie軼ie wi璚 ludzie napewno b璠� wiedzie� o tym. Ale to jest tylko moje zdanieSmileSmile
Pozdrawiam,
Adrian

http://picasaweb....ian.adi593

private9
#27 Drukuj posta
Dodany dnia 07.05.2009 23:04
Awatar

modelarz

Post闚: 891

Raczej nie dojdziemy do porozumienia z kolorami, wi璚 lepiej b璠zie jak ustalimy nadruk i miejsce lub miejsca jego po這瞠nia. Powiem szczerze jesli Marcin dla mnie zrobi szar� - grafitow� z 鄴ltym napisem to bior�, innych nie. I tak jestem odmie鎍em w gronie samolociarzy.
My heli blog: http://rcheliplock.blogspot.com//

AQUARIUS
#28 Drukuj posta
Dodany dnia 07.05.2009 23:06
Awatar

Moderator

Post闚: 1684
Data rejestracji: 07.10.08

Ja powiem tak, mo瞠 z鏏my r騜owe albo t璚zowe, wtedy napewno b璠ziemy si� wyr騜nia� z t逝mu. Obstawiam mimo wszytsko grafit, uwa瘸m, 瞠 w zestawieniu 鄴速ym b璠zie stanowi� niebanlane zetawienie. To s� kolory czysto teczniczne - a my przecie� nie zajmujemy si� szyde趾owaniem. Poza tym grafit - odmiana w璕la, w璕iel - na nim i jego zwi您kach zbudowany jest nasz 鈍iat. Grafit b璠zie wi璚 jako t這 symbolizowa� wszech鈍iat. 草速y to kolor s這鎍a i energii. Znak w kolorze 鄴速ym, b璠zie oznacza� pnkt 0, pocz徠ek, kumulacj� energii w pustej (grafitowej) przestrzeni. W szaro grafitowych koszulkach b璠ziemy jak rycerze Jedi, szerz帷y dobro i szlachetne idea造 w pogr捫onym w ciemno軼iach 鈍iecie. A wiecie co mieli rycerze Jedi... Rycerze Jedi mieli 鈍ietlne miecze - laserowe cuda technologi czas闚 w kt鏎ych si� znale幢i. Taki miecz mo瞠 symbolizowa� wysuwan� anten� nadajnika, w豉dz�, doskonalenie kunsztu i najwy窺ze umiej皻no軼i (pilota簑 rzecz jasna!)
No a niebieski i bia造 to.. poprostu niebieski i bia造.
GrinGrinGrinGrinGrinGrin Zreszt� S豉wek, 瞠by� ty si� kobiety pyta� w czym masz chodzi� po lotnisku - wstyd!
A co do niemieckiej gapy -no c騜 wszytko si� wszystkim z czym� kojarzy. Wpiszcie sobie w google gammadion i zobaczycie jak mozna zniszczy� wizerunek staro篡tnego symbolu znanego ludzko軼i od tysi璚y lat i oznaczaj帷ego tylko pozytywne wartos熵: energi�, p這dno嗆, powodzenie. Przypomina Wam to co�? No w豉郾ie...
S豉wek dla Twojej 穎ny za wk豉d w dyskusj� chyba przygotuj� jaki� specjalny projekt!
Edytowane przez AQUARIUS dnia 07.05.2009 23:08

adi593
#29 Drukuj posta
Dodany dnia 07.05.2009 23:14
Awatar

modelarz

Post闚: 80
Data rejestracji: 28.01.09

Ale czy ten kolor naszych bluzek jest a� tak bardzo istotny? Wa積e 瞠by by造 jednakowe i to jest najwa積iejsze. A reszta to ju� tylko detale.
Pozdrawiam,
Adrian

http://picasaweb....ian.adi593

stawoj
#30 Drukuj posta
Dodany dnia 07.05.2009 23:25
modelarz

No w豉郾ie ca造 czas dyskutujemy, aby by造 jednakowe

pasik
#31 Drukuj posta
Dodany dnia 07.05.2009 23:48
Awatar

Administrator

Post闚: 128
Data rejestracji: 19.08.08

a ja chce byc Jedi wiec grafit z zoltym i koniec !!! Smile

a wracajac do tematu to te kolory z pozostalych sa chyba w sumie najbardziej uniwersalne wiec napewno nie bede mial problemu z zalozeniem takiej koszulki wszedzie, promujac dalej rcplock, a nie tylko na piknik, no i sumujac dluga liste za i przeciw wszystkich z nich tez wychodza najlepiej u mnie
co do wyrozniania sie to pojedyncza osoba w niebieskiej czy innej koszulce i tak sie nie wyrozni - no moze w czerwonej ale tez by sie przydaly jakies lampiony na glowie to juz gwarantowane - juz nie mowie o tym niebieskim bo jeszcze jw. pol Plocka moze przyjsc w jakichs akcentach bialo niebieskich i bedzie zonk, a w grupie z jednokolorowymi koszulkami i tak bedziemy widoczni + logo, a to najwazniejsze ... tyle w tym temacie
Pozdrawiam
Artur

DX6i - 2,4GHz # AR6200/AR6100e/Orange
Acro: Extra300 (OSMAX-91FX), Leo F3A (OsMax-120AX), Shogo EPP
ESA: MIG-3, FW190A, Su26 EPP vel Combat

AQUARIUS
#32 Drukuj posta
Dodany dnia 08.05.2009 00:17
Awatar

Moderator

S豉wek specjalnie dla Twojej 穎nki, tak jak obieca貫m GrinGrinGrin, zeby jej si� z niemcami nie kojarzy這!

rcplock.pl/images/koszulki/s2.jpg

rcplock.pl/images/koszulki/s1.jpg
Edytowane przez stawoj dnia 08.05.2009 00:27

SlavikS
#33 Drukuj posta
Dodany dnia 08.05.2009 07:23
Awatar

Administrator

Dobra - poddaj� si� - argumenty Marcina s� nie do przebicia Smile
Wchodz� w ten grafit + 鄴速y.
Ale dla 穎ny ma by� bia豉 - ona si� nie "morusa" przy samolotach Smile
Projekt zajeb..... - WIELKIE dzi瘯i.

P.S. A tego, 瞠 pytam 穎n� o zdanie si� nie wstydz� - ja tam nie lubi� lata� po sklepach z ciuchami i to ona w wi瘯szo軼i mi rzeczy kupuje Smile
S豉wek
------------------------
DX6i - 2.4GHz

AQUARIUS
#34 Drukuj posta
Dodany dnia 08.05.2009 07:44
Awatar

Moderator

Z tym kupowaniem ciuch闚, to... mam podobnie - kupuj� sam, ale wybiera 穎na. A czemu mi si� ten jpg z r騜ow� koszulk� w ca這軼i nie pokazuje?

AQUARIUS
#35 Drukuj posta
Dodany dnia 08.05.2009 08:04
Awatar

Moderator

No dobra powoli kolory nam sie wyklarowa造. Natomiast co wy Panowie za g逝poty opowiadacie z tym logiem na plecach?! Pierwszy raz sie z taka argumentacj� spotykam. Przeanalizujmy sytuacje r騜ne. Np. zdj璚ie - czy do fotki dajmy na to grupowej b璠ziemy si� ustawia� plecami do aparatu, czy zak豉da� koszulki ty� na prz鏚? Jak b璠ziemy z kim� rozmawia�, albo dajmy na to kto� p鎩dzie na scen� 瞠by par� s堯w do ludu rzec- to b璠zie sta� do niego ty貫m, a mo瞠 b璠zie si� obracal w k馧ko? Ma sie rozumie�, 瞠 jak kto� b璠zie pilotowa� model w czasie pokazu to b璠zie do publiczno軼i sta� ty貫m, ale przepraszam bardzo - ilu z nas czyje sie na si豉ch na taki pokaz? A jak sobie np. bluz� za這輳, albo " 鄴速e bolerko z podwy窺zonym stanem" rozpinane na brzuchu ( a brzuch mamShock coraz wi瘯szy) to co b璠zie wida� - tylko du篡 grafitowy brzuch...No chyba 瞠 bolerko bedzie mia這 zapi璚ie na plecachGrin My郵�, 瞠 moje argumenty s� logiczne.

Andy
#36 Drukuj posta
Dodany dnia 08.05.2009 08:39
Awatar

modelarz

Post闚: 1402
Data rejestracji: 07.12.08

Oj widz�,瞠 kolorysyczna dyskusja mocno rozkr璚i豉 si� na dobre.
Andy, skoro wybierasz nam koszulk� to rozumiem, 瞠 razem z nami bawisz si� na naszych pokazach, tak� mam przynajmniej nadzieje

Wojtek, ja wcale nie wybieram Wam koszulki, tylko przedstawi貫m swoje zdanie w tej kwestii - chyba o to chodzi這, aby przeprowadzi� dyskusj� w temacie. Faktycznie planuj� przyjazd w czerwcu na Wasza imprez� i mam nadziej�, 瞠 wreszcie zobaczycie kto reprezentuje RC P這ck - Oddzia� Radom.
A wracaj帷 do kwestii kolor闚, to patrz帷 z bardzo dalekiej perspektywy nie wiem, czy nie warto zastosowa� wariantu zgodnego z powiedzeniem "wilk syty i owca ca豉" (kto wilk, a kto owca?). Uznaj帷 stanowisko niebieskiego obozu 穎ny S豉wka (kt鏎y wspiera r闚nie� moja 穎na - oczywi軼ie decyduje strona praktyczna wyboru, wyrazisto嗆 i dostrzegalno嗆), moje i jeszcze kilku os鏏, w opozycji do "graficiarzy", nie wiem, czy nie mo積a by這by zrobi� dw鏂h wzor闚 kolorystycznych. Wtedy ka盥y b璠zie zadowolony i b璠zie mia� taki kolor jaki chcia�.
Odno郾ie du瞠go loga na przodzie koszulki - mysl�, 瞠 nie jest to dobry pomys�. Prosze o zwr鏂enie uwagi co wyr騜nia i identyfikuje na koszulce ka盥ego zawodnika sportowego na boisku? Oczywi軼ie jego numer na koszulce. Prosz� sobie przypomnie�, jakiej wielko軼i jest ten numer z ty逝 koszulki, a jakiej z przodu i w kt鏎ym miejscu. My郵�, 瞠 problem wielko軼i i usytuowania znak闚 identyfikuj帷ych na koszulkach juz dawno zosta� dok豉dnie przetestowany i dopracowany przez stylist闚 i projektant闚 z bran篡 tzw. odzie篡 sportowej.

Andy rcradom.pl/admin/foto/stukas.gifrcradom.pl/admin/foto/corsair4.gif

- T-REX 500 ESP - AirWolf
- T-REX 500 GF - Hughes 500E
- Beechcraft-Bonanza 15E ARF
- Katana MD - Precision Aerobatics
- F4U-1D Corsair 50 ARF
- EXTRA 300 MM
- Pitts Python - Haikong Model
- w ci庵貫j budowie SZD 39 Cobra 17

AQUARIUS
#37 Drukuj posta
Dodany dnia 08.05.2009 09:12
Awatar

Moderator

Lotnisko - nie boisko. Ale jak sam zauwa篡貫� na plecach jest NUMER - a ten ma s逝篡� identyfikacji zawodnika i nie jest to zas逝ga stylist闚 ale przepis闚, kt鏎e to precyzyjnie reguluj� - robi貫m koszulki dla dru篡n sportowych wi璚 juz z tym problemem si� stykn掖em. Wieczorkim moge pode雲ac przyk豉d. To taka analogia jakby鄉y sobie na plecach popisali imiona albo pseudo. Natomiast gdzie zawodnicy maj� znak klubu? Popatrz troche na fotki w googlach. Kolor koszulek b璠zie jeden.

alimko
#38 Drukuj posta
Dodany dnia 08.05.2009 09:22
Awatar

modelarz

Post闚: 91
Data rejestracji: 04.09.08

z tym logiem to Marcin masz racje 瞠by je da� z przodu koszulki.
Na plecach proponuje adres strony i login z forum.
Pozdrawiam Kamil

Apka - DX6i
Model - Twinstar II - modernizacja Smile
---------------------------------------------------

Andy
#39 Drukuj posta
Dodany dnia 08.05.2009 09:48
Awatar

modelarz

Post闚: 1402
Data rejestracji: 07.12.08

OK.
Nie ma sprawy. Nie zabieram ju� g這su w temacie. Dostosuj� si� do wi瘯szo軼i.Wink

Andy rcradom.pl/admin/foto/stukas.gifrcradom.pl/admin/foto/corsair4.gif

- T-REX 500 ESP - AirWolf
- T-REX 500 GF - Hughes 500E
- Beechcraft-Bonanza 15E ARF
- Katana MD - Precision Aerobatics
- F4U-1D Corsair 50 ARF
- EXTRA 300 MM
- Pitts Python - Haikong Model
- w ci庵貫j budowie SZD 39 Cobra 17

stawoj
#40 Drukuj posta
Dodany dnia 08.05.2009 11:22
modelarz

rzadko b璠� w samej koszulce, jak logo b璠zie z ty逝 to raczej w wi瘯szo軼i nie b璠zie widoczne

Przeskocz do forum: