Wczoraj doko鎍zy貫m do嗆 d逝go odk豉dane modele z "kartonu" - T-38 i Predatora.
Jak wiadomo model Piotra K. lata� 豉dnie wi璚 m鎩 dosta� osprz皻 i te� b璠zie lata� mo瞠 ju� dzisiaj.
T-38 le瘸� na p馧ce chyba ze 3 miesi帷e wi璚 nabra� mocy urz璠owej i tak瞠 dosta� osprz皻 i SILNIK 3900KV ze 鄉ig貫m 4,5x4,5 i czeka na ulotnienie. Licz�, 瞠 je郵i poleci to powinien osi庵a� niez貫 pr璠ko軼i. Boj� si� tak瞠 o ster wysoko軼i bo wg. projektu jest na niestandardowym wale z rurki w璕lowej i do niego przyklejone s� depronowe elementy lotek. Na ulotnienie musz� wyszuka� jaki� dzie� z pustym pasem modelarskim - bo jak wiadomo pora磬i lepiej ponosi� bez 鈍iadk闚 - wszak瞠 model pochodzi z gotowego oblatanego projektu natomiast w oryginale posiada� inny silnik ni� ja zastosowa貫m. Boj� si� o temperatur� jak� osi庵a ten inrunner ale mo瞠 przelatuj帷e powietrze troszk� go sch這dzi.
[img][/img]
Edytowane przez Bienias dnia 06.04.2011 23:17
PS. a tak przy okazji, modeli coraz wi璚ej, nowych ludzi te�, pogoda coraz lepsza, mo瞠 przed 安i皻ami jakie� otwarcie sezonu?
My heli blog: http://rcheliplock.blogspot.com//
Troch� dyskusja nie w temacie, ale musz� przyzna�, 瞠 oblatywanie modeli faktycznie lepiej ogl康a si� z "lo篡" ni� z perspektywy oblatywacza
Sezon powoli warta這by otwiera� - jak otwarcie zrobimy po 10 kwietnia to "lo瘸 szyderc闚" b璠zie mog豉 obejrze� kolejn� pr鏏� ujarzmienia mojej 鄴速ej 熤y - powsta豉 niczym feniks z popio堯w Puki co znikam na tydzie� zako鎍zy� sezon narciarski. Jak b璠zie dost瘼ny net i jeszcze b璠� 篡� to wieczorkami b璠� on-line i mo瞠my zrobi� nast瘼n� edycj� zakup闚. Jak nie, to kolejna edycja dopiero po 10.
Wracaj帷 do modeli Paw豉 - bardzo fajne konstrukcje. Jestem ciekaw jak to b璠zie 鄉iga�. No i troch� mnie te fotki zbudowa造 bo wygl康a na to, 瞠 nie tylko u mnie taki ba豉gan zostaje po budowie S豉wek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
EXTRA 330S, Moth Minor 1:8, P-51D (Micro), Moth Minor 1:5, Klemm KL-35D
Combat ESA: MIG-3, KI-61, Fokker DVII, Ki-94, P-51
Na warsztacie: Moth Minor 1:4
Ale T-38 lata...silnik daje sobie rade w pionie w chmury regiel jest goracy jak chilera (45A) a pakiet starcza na 8 -10 minut oszczednego latania. Pieknie sie zachowuje w powietrzu - precyzyjnie i przewidywalnie a do tego oczywiscie jest dosc szybki. CZAD! Az mi sie chce go pomalowac...
Film z wczorajszego wietrznego oblotu: YouTube Video
P.S.
Do dzisiaj - jak zacz掖em szuka� malowania - 篡貫m w przekonaniu 瞠 zrobi貫m F-20...Strasznie ma這 mia貫m informacji i zdj耩 ale nie pasowa造 mi profile skrzyde� - gdzie� na ok豉dce ksi捫ki o lotnictwie zobaczy貫m moje skrzyd豉 i bach! MAM Talona (T-38 Talon). Ekstra - tylko wie� posz豉 bo w filmie jest f-20
Edytowane przez Bienias dnia 06.04.2011 23:21